بایگانی نوشته‌ها


می‌توان در هفته کتاب به سازوکار قدرشناسی از کتاب‌خوان‌ها فکر کرد

محمدرضا مریدی جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه گفت: هفته کتاب اهمیت خوانندگان کتاب‌ها را یادآوری می‌کند و شاید بتوان در هفته کتاب در روزهایی ویژه سراغ کتابخوان‌ها رفت و به سازوکار شناسایی و قدردانی از آنها فکر کرد.

گذشته ی نزدیک: معماری مدرنیستی لار بین دو دهه 40 و 50 (بخش اول)

چارسوق لارستان | حبیب طالبی؛ معمار و پژوهشگر: از شهر لار در جنوب استان فارس با نام ها و کالبدهای مهمی یاد می شود. لار، شهری به رنگ خاک، لار شهر برکه ها و بازار قیصریه لار که لایه های  تاریخی آن به پیش از صفویه می رسد. سال 1339 این بافت کهن دستخوش یک تغییر ناگهانی و جبری می شود. خرابی های  زلزله ی آن سال، زمینه ای اجباری برای مکان یابی و ساخت شهر تازه ای را مهیا کرد. اکنون این شهرِ پساسانحه به نام «شهرجدید» در بین مردم رواج دارد و بافت قدیمی را «شهر قدیم» صدا می زنند. این دو نام به هر حال در برابر هم، هویت دو تکه ی لار را تا به امروز شکل داده اند، لازم به ذکر است این دو پارگی از لحاظ اجتماعی پیامدهایی در پی داشته است که از حوصله ی این مقال بیرون است. این یادداشت محدود و متمرکز به دانه ها، خانه ها و عناصر معماری ناملموس بافت ِ «شهر جدید» است.

فراخوان پنجمین دوره مسابقه عکس «حوادث و سوانح»

کشور ایران با توجه به تغییرات اقلیمی و سانحه‌خیز بودن آن، به‌عنوان یکی از پرمخاطره‌ترین کشورهای جهان با گستره وسیعی از انواع مخاطرات روبه‌رو است. از میان ۵۶ مخاطره شناسایی‌شده در کشور، ۱۴ مخاطره اولویت‌دار در سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور، مصوب شورای عالی مدیریت بحران کشور، معرفی شده است. زلزله، فرونشست و حرکات دامنه‌ای از بحران‌های زمین شناختی مهم چندسال اخیر ایران است.

شب شعر و خاطره به یاد شهدای افتخارآفرین لارستان

آیین گرامیداشت شهدای هنرمند در راستای یادواره ۲۶۲ شهید شهرستان لارستان در روز  سه شنبه بیست و چهارم مهرماه، با حضور رزمندگان، خانواده شهدا، شاعران، هنرمندان، معاون فرمانداری ویژه لارستان و جانشین فرماندهی سپاه لار برگزار گردید. این مراسم به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان و کانون بسیج هنرمندان لارستان در تالار استاد جمالی لار برگزار شد.

رمانی بر پایه اتفاقات واقعی و در کمال خونسردی!

کتاب در کمال خونسردی روایتی واقعی از چند فقره قتل در کانزاس است. ترومن کاپوتی در این اثر که در ژانر رمان غیرداستانی نوشته شده، ماجرای به قتل رسیدن خانواده‌ی چهارنفره‌ی کلاترها را روایت می‌کند. بد نیست بدانید نویسنده شش سال را صرف نگارش اثر پیش رو کرده است؛ رمانی که دومین کتاب پرفروش ژانر جنایی نام گرفته و جایزه‌ی ادگارد را برای نویسنده‌اش به ارمغان آورده است. (خرید با تخفیف از ریباس بوک)

آیین پایانی نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز

دبیر نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز: ۳۹ اثر از ۲۶ عکاس به مرحله نهایی سوگواره راه یافتند/ هدف ما از برگزاری این برنامه، جمع‌آوریِ آرشیوی از آیین‌هایِ عزاداریِ جنوب فارس است/ سوگواره عکسِ عاشوراییِ رستخیز در سال‌های آینده، در بخش‌های بیشتر و متنوع‌تری برگزار می‌شود.

معرفی برگزیدگان نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز

«نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز» طی مراسمی در چهارم مهرماه 1403 با معرفی و اهدای جوایز به برگزیدگان در سالن مجتمع فرهنگی قرآنی شهید علیشیری لار به کار خود پایان داد.با نظر هیئت داوران این سوگواره 4 اثر از بین 39 اثر برگزیده برای نمایشگاه به مرحله نهایی داوری راه یافتند و با اهدای تندیس سوگواره، لوح سپاس و جایزه نقدی از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

افتخاری دیگر برای هنرمندان لارستانی مصباح‌الهدی

از مجموع ده جایزه اهدایی به گروه های سرود، کرال و آکاپلا، جایزه (برترین تکخوان) جشنواره به مصباح الهدی رسید. جناب آقای پوریا اسدی از گروه هنری مصباح الهدی به عنوان خوش صداترین هنرمند، معرفی و تندیس اولین جشنواره ملی سرود فجر را برای لارستانی ها به ارمغان آورد.

آیین پایانی «سوگواره عکس عاشورایی رستخیز» 4 مهرماه برگزار خواهد شد

طبق اعلام دبیرخانه نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز، زمان برگزاری آیین پایانی، معرفی نفرات برگزیده و اهدا جوایز این رویداد، روز چهارشنبه مورخ 4 مهرماه در سالن مجتمع شهید علیشیری لار برگزار خواهد شد. شایان ذکر است تجلیل از برگزیدگان جشنواره عکس رضوی نیز در همین مراسم انجام خواهد شد.

برای تکمیل فرم همکاری کلیک کنید