به گزارش چارسوق لارستان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، نخستین فصل کاوش باستانشناسی و دومین فصل از مطالعات باستانشناسی محوطه قلعه اژدهاپیکر لار در استان فارس با عنوان «خوانا سازی قلعه اژدها پیکر لار» به پایان رسید.
علیرضا ابوالاحرار سرپرست هیأت باستانشناسی با بیان اینکه در اتاق میانی چهار خمره سفالی نگهداری آذوقه یافت شد که در داخل و اطراف یکی از ظروف بقایای خرما وجود داشته است، گفت: در این پژوهش میدانی، مرکز محوطه قلعه اژدها پیکر حدفاصل پشته میانی و شمالی نیز به منظور دستیابی به بخش صنعتی، مورد کاوش قرار گرفت و در اولین لایه استقراری بر روی بستر طبیعی تپه، شواهد کوره ساخت سفال بدست آمد.
وی با اشاره به کشف ابزار مرتبط با کارگاههای ساخت سفال در بررسی فصل گذشته در این محدوده اظهار کرد: یکی از موارد با ارزش در مطالعات باستانشناسی محوطه قلعه اژدهاپیکر تداوم سکونت از قرن پنجم تا قرن هفتم هجری قمری است و این در حالی است که اکثر محوطههای مرتبط با آن، از جمله بندر سیراف تا قرن ششم دارای سکونت بوده و پس از آن متروک میشوند.
ابوالاحرار گفت: با توجه به قرار گرفتن قلعه اژدهاپیکر در محدوده شهری و دسترسی آسان به آن، با تداوم کاوش باستانشناسی و خواناسازی تمامی معماریِ موجود در پشته شمالی، میتوان امید داشت که این محوطه تبدیل به سایت موزه شده و مورد بازدید پژوهشگران و علاقمندان قرار گیرد.
دیدگاه خود را بنویسید