چارسوق لارستان | موهبت پیرغیبی: پنجمین نشست از سلسله نشست های تخصصی کارگروه توسعه گردشگری لار با عنوان پرواسه، با موضوع «نقش جشنواره ها در معرفی مقاصد گردشگری» با حضور ادریس عبدی پور، دبیر اجرایی فستیوال موسیقی کوچه بوشهر در تاریخ 7 فروردین ماه 1404 در کاروانسروای تاریخی معتمد با حضور فعالین و علاقه مندان این حوزه از شهرهای لار، گراش و خور و لطیفی و... برگزار شد.

در ابتدای این نشست حمید منشی عضو شورای اسلامی شهر لار گفت: سلسله نشست های پرواسه به همت کارگروه مردمی و غیر انتفاعی توسعه گردشگری لارستان تدارک دیده شده است و در تلاش است در حد بضاعت خود موضوع و مفهوم گردشگری را تبیین کند و پس از آن امیدواریم این توسعه را بتوان به شکل عینی در منطقه اجرایی کرد و تاکید کرد؛ منظور از لارستان جغرافیای فرهنگی هم زبان و هم دل نه صرفا شهر لار است و در این نشست نیز میزبان فعالین و علاقه مندان این حوزه از شهرهای مختلف در منطقه هستیم.

منشی در ادامه با اشاره به برگزاری نشست های مختلف پرواسه در سال 1403، خروجی این نشست ها را انتقال برخی از ایده های مطرح شده در این کارگروه به مدیران شهری دانست که موجب اقداماتی مانند تصویب سنگ فرش روبروی بازار قیصریه، مرمت خانه محمودی لار و پیشرفت 85 درصدی آن که به همت شهرداری در حال اتمام است و ابراز امیدواری کرد بتوان خانه محمودی را به مکانی برای برگزاری رویدادهای گردشگری در شهر لار تبدیل کرد.

حمید منشی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به موضوع امروز نشست پرواسه «نقش رویدادها در توسعه گردشگری» گفت: یکی از الگوهای خوب موفق و جریان ساز، جشنواره موسیقی کوچه در بوشهر است که با برگزاری این رویداد توانسته اند منطقه و اقلیم خود را کانون توجه ملی و چه بسا بین المللی نمایند. در حقیقت فستیوال کوچه به همت گروهی موفق و کاربلد تشکیل و تعمیق یافته است و یکی از ویژگی های این گروه عدم وابستگی و انتظار برای ورود و کمک دولت برای ایده هایشان بوده است و همچنین منتظر شروع و همکاری دیگران نیز نبوده اند و این نشان می دهد که یک جمع کوچک می تواند آغاز کننده یک رویداد اثرگزار باشد که امروز آوازه ملی و بین المللی یافته است.

در ادامه این نشست عبدالرضا مفتوحی شاعر محلی سرای لاری به خواندن شعر لاری و فارسی خود پرداخت.

محمدعلی جمشیدی دبیر کارگروه توسعه گردشگری لارستان در سخنان کوتاهی، هدف اصلی شکل گیری این کارگروه را معرفی پتانسیل های گردشگری لارستان و منطقه با کمک فعالین گردشگری دانست و در ادامه به گزارش فعالیت های انجام شده این کارگروه در سال 1403 پرداخت. 

دبیر کارگروه توسعه گردشگری لارستان با اشاره به مفهوم سازی گردشگری برای مردم و مسئولین گفت: در حوزه گردشگری توانستیم با پیگیری ها و مساعدت های شهرداری المان های کباب لاری، مسقطی لاری و قوچ لارستان را مصوب کنیم و نماد قوچ لارستان در حال اجراست. همچنین موزه مردم شناسی نیز یکی از مسایل مهمی است که امیدواریم پس از تکمیل خانه محمودی بخشی از آن خانه به موزه مردم شناسی لار اختصاص یابد. او همچنین به پیگیری های این کارگروه در راه اندازی موزه تجارت و پول به کمک بانک سپه اشاره کرد.

جمشیدی در مورد برنامه های این کارگروه در سال 1404 نیز گفت: امیدواریم با استفاده از ظرفیت های مردمی در سال 1404 با ثبت این کارگروه به صورت رسمی و به شکل انجمن از ظرفیت علاقه مندان گردشگری در کمیته های مختلف استفاده کنیم و از تمامی علاقه مندان و فعالین این حوزه دعوت می کنم در کمیته های مختلف این کارگروه عضو و به فعالیت بپردازند.

ادریس عبدی پور، دبیر اجرایی جشنواره کوچه بوشهر با ابراز خوشحالی از حضور در بین دغدغه مندان فرهنگی و گردشگری لارستان و با اعلام آمادگی جهت همکاری با آنان گفت: بسیاری از مکان ها با توجه به پتانسیل های خود مانند فرهنگ و زبان، خوراک، بنای تاریخی، موسیقی، در حال تلاش برای معرفی و رسیدن به مقصد اصلی سفر  گردشگران هستند، که در شهری مانند بوشهر تا چند سال گذشته با توجه به دارا بودن پتانسیل های گوناگون و دریا هنوز هم به مقصد اصلی گردشگری دست نیافته بود. همین دغدغه باعث شد با کمک دوستانم ابتدا به شناسایی خانه تاریخی اقدام کردیم و در نهایت توانسته ایم، خانه حاج رییس را شناسایی و با هزینه شخصی مرمت کنیم و آنجا را به پایگاه اصلی فعالیت خود تبدیل کردیم. آغاز فعالیت خود را با خیام خوانی شروع کردیم و با استمرار و تبلیغات توانسته ایم علاوه بر همکاری مردم محلی به جذب گردشگرانی از نقاط مختلف کشور دست یابیم که ابتدا با اقامت یک شب شروع شد و حالا تبدیل به اقامت چند شب شده است.

دبیر اجرایی جشنواره کوچه بوشهر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اولین لحظاتی که حس کردم گردشگری در بوشهر تکان خورده است، تماس هایی بود که از تهران برای درخواست اقامت و شرکت در جلسات خیام خوانی در خانه حاج رییس داشتیم و به مرور شاهد استقبال بیشتری از سایر نقاط کشور هم بودیم و به این فکر افتادیم فعالیت خود را گسترش دهیم. توانستیم اجرای گروه های موسیقی بلوچی، ترکی، کردستانی و... را در همین خانه برگزار نماییم و در نهایت به برگزاری جشنواره موسیقی کوچه رسیدیم که سبب شد بوشهر از یک شهر گذر گردشگری به یک شهر مقصد گردشگری تبدیل شود.

ادریس عبدی پور با اشاره به اهمیت رقابت در گردشگری در یک جغرافیای خاص را بسیار مهم و تعیین کننده دانست که علاوه بر توسعه گردشگری در منطقه، موجب حضور مستمر گردشگر نیز خواهد شد. وی تجربیات خود در توسعه گردشگری در بوشهر را نیز همسو با همین رقابت و مشارکت سرمایه گزاران و مردم می داند که می تواند همین رقابت بین فعالین گردشگری در کنار مشارکت مردم و جوامع محلی علاقه مند در شهر لار و شهرهای دیگر منطقه باعث رونق و حضور گردشگر از سایر نقاط کشور به این منطقه باشد. او با اشاره به پتانسیل ها و داشته های مختلف و متنوع مانند خوراک، زبان، فرهنگ و بناهای تاریخی، منطقه لارستان را مناسب ارزیابی نمود و معتقد است خونگرمی و خوشنامی مردم لار در کنار انتقال حس امنیت به گردشگر می تواند یکی از برجستگی های لارستان برای یک مقصد گردشگری هدف باشد. 

عبدی پور با اشاره به سختی های توسعه گردشگری و جذب گردشگر، برگزاری جشنواره و رویدادهای مختلف و ایجاد برنامه های جنبی برای معرفی سایر پتانسیل های گردشگری یک منطقه را ضروری دانست و گفت: بهتر است در جشنواره مسقطی با دعوت از فعالین محلی به معرفی خوراک محلی، صنایع دستی و پتانسیل های گردشگری در منطقه نیز پرداخت که هم باعث تنوع در جشنواره خواهد بود و هم باعث مشارکت دیگر فعالین گردشگری و توسعه گردشگری در شهر و منطقه خواهد شد. در جشنواره کوچه بوشهر نیز در کنار بخش اصلی، فعالیت ها فرهنگی و هنری و معرفی های مختلف و متنوعی برنامه ریزی و اجرا می گردد. او حضور علاقه مندان و دغدغه مندان حوزه گردشگری و فرهنگی را در لارستان پرشمار دانست و برای موفقیت حوزه گردشگری در منطقه ابراز خوش بینی کرد.

در انتهای این نشست حاضرین با بیان دغدغه های خود سوالاتی در زمینه مشکلات در تاسیس اقامتگاه در شهر لار، پتانسیل های فرهنگی لار، نحوه معرفی این پتانسیل ها، لزوم پایه گزاری جشنواره های گردشگر محور و... به بحث و تبادل نظر پرداختند.

مشروح کامل سخنرانی ادریس عبدی پور را در ادامه بشنوید: