چارسوق لارستان | موهبت پیرغیبی: مراسم رونمایی از سه کتاب راشد انصاری؛ (مشهور به خالو راشد)، طنزپرداز و نویسنده معروف کشور، روز پنج شنبه، 22 فروردین ماه در ویژه برنامه نقد، رونمایی، بررسی و خوانش کتاب با عنوان«روی خط کتاب»، به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گراش، بنیاد کهن پارسیان جنوب، بنیاد فرهنگی نوبهار، مؤسسه فرهنگی و هنری «هفت برکه» و کتابخانه مجموعه آبشار اندیشه، در فرهنگسرای آبشار اندیشه گراش، با استقبال نویسندگان، هنرمندان و علاقه مندان به طنزپردازی، از شهرهای مختلف استان فارس و هرمزگان برگزار شد.این مراسم با سخنان مسعود غفوری، سردبیر «هفت برکه»، و عبدالعلی صلاحی، مدیر «بنیاد کهن پارسیان جنوب» و خیر مقدم و تقدیر و تشکر از شرکت کنندگان و حامیان این برنامه آغاز گردید؛

در ابتدای این نشست، «محمد خواجه پور»، مدیر رسانه هفت برکه، با اشاره به فعالیت های روزنامه نگاری و نویسندگی راشد انصاری، به معرفی 28 اثر منتشر شده از این نویسنده، و ویژگی ها و موضوعات این کتاب ها پرداخت. خواجه پور در بخشی از صحبت های خود، ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد چاپ کتاب جدیدی شامل اشعار محلی راشد انصاری خواهیم بود.در بخش دیگری از این نشست استاد «احمد حبیبی»، شاعر، پژوهشگر و فعال اجتماعی بستکی، به تجلیل از شخصیت راشد انصاری پرداخت و او را یک شخصیت ملی در زمینه طنزنویسی در کشور معرفی کرد. حبیبی به ذکر خاطراتی از راشد انصاری در حوزه فعالیت های نویسندگی و طنزپردازی اشاره کرد و با خواندن شعری در وصف وی به صحبت های خود پایان داد.

«احمد اکبرپور»، نویسنده و برنده جایزه کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اثر «برای قطار آن شب»، از سخنرانان دیگر این برنامه بود. اکبرپور با اشاره به تعریف و کاربردهای متنوع و متفاوت طنز، از اینکه معمولا تعریف طنز، بیان مشکلات و تلخی ها و انتقادها به حاکمان معرفی می شود انتقاد کرد و تأکید کرد؛ تعریف کنونی از طنز معمولا بخشی از کابرد طنز است و نه تعریف آن، در صورتی که اگر روزی این مشکلات و تلخی ها برطرف شود آیا باید گفت طنز از بین خواهد رفت؟ بیان مشکلات و زشتی با استفاده از طنز در حقیقت یکی از کاربردهای طنز است و نه تعریف طنز و این نگاه و تعریف ما به طنز بخاطر مشکلات و زشتی هایی است که در تاریخ ایران بوده است و برای رهایی از آنان، از طنز استفاده شده است. اکبرپور در ادامه به ذکر یکی از ویژگی های برجسته راشد انصاری اشاره کرد و آن پرداختن و همراهی و هم نشینی او با طبقات پایین جامعه است که در طنز خود موفق شده است فاصله قشرهای مختلف جامعه را کاسته و این موضوع زمینه ساز افزایش دموکراسی و کمک به اصلاح جامعه از پایین به بالا و طبقه قدرت خواهد بود. اکبرپور، ارتباط راشد انصاری با قشرهای مختلف را نماد صحیح طنز دانست و این رفتار اجتماعی راشد انصاری در طنز و حضور ایشان در بین مردم را ارزشمند و سبب تأثیرات مثبتی در روند اصلاح گری جامعه عنوان کرد و طنز را نجات دهنده روابط انسانی و اجتماعی دانست.

در ادامه، «راشد انصاری» با ابراز تشکر از برگزارکنندگان این برنامه؛ بخصوص عبدالعلی صلاحی، دارایی و ثروت حقیقی خود را دوستان و همراهانی دانست که از داشتنشان به خود می بالد. سپس به ذکر خاطراتی از روزنامه نگاری و نویسندگی خود در قالب طنز پرداخت. در این مراسم، عبدالرضا مفتوحی شاعر محلی سرای لاری، محمدرفیع طاهری، احمد طاهری و محمدصادق فریدون‌نژاد از گله دار شهرستان مهر، شاعران محلی سرای منطقه و شهرهای مختلف استان فارس و هرمزگان نیز، به خوانش اشعار خود در وصف راشد انصاری پرداختند.

در پایان این نشست از سه کتاب جدید راشد انصاری با عناوین: «دیوان متفرقه» از انتشارات حس هفتم در 214 صفحه؛ شامل اشعار متفرقه این شاعر، «برادرانه های شاعرانه» یا «اخوانیات سابق»، انتشارات پر سرخ، در 132 صفحه شامل شعرهای ایشان، و کتاب سوم با عنوان «جهان طنز» در سه جلد که توسط انتشارات فرهنگ عامه به چاپ رسیده است، رونمایی گردید.