به گزارش چارسوق لارستان، «احمد نبیزاده» دبیر «نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز» در آیین پایانی این سوگواره که چهارم مهرماه در مجتمع فرهنگی قرآنی شهید علیشیری لار برگزار شد، اظهار داشت: نخستین دوره سوگواره عکس عاشورایی رستخیز با این هدف شروع شد که بتوانیم یک برنامه منسجم و ادامهدار برای موضوع عکس عاشورایی داشته باشیم.
وی افزود: امیدواریم در سال آینده، این سوگواره را با تنوع بیشتر و بخشهای متنوعتر و مفصلتری برگزار کنیم تا افراد بیشتری بتوانند در این برنامه شرکت کنند.
دبیر نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز تصریح کرد: این سوگواره در قالب فعالیتهای موسسه فرهنگی هنری چهارسوق لارستان انجام شد. این موسسه از ابتدای ۱۴۰۳ شروع به فعالیت کرد و سوگواره عکس عاشورایی رستخیز اولین برنامه آن است.
نبیزاده در مورد اهداف موسسه چهارسوق لارستان گفت: اهداف این موسسه در حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات است که در طول سال، برنامههایی را در این زمینه برگزار خواهیم کرد.
وی در مورد روند برگزاری سوگواره اظهار داشت: در ابتدا، فراخوان سوگواره عکس عاشوراییِ رستخیز مختص عکاسانِ جنوبِ استانِ فارس بود، اما با توجه به استقبالی که شد عکاسانی از مشهد، اصفهان، قم و استان گلستان نیز در آن شرکت کردند.
دبیر نخستین سوگواره عکس رستخیز تصریح کرد: پیششرطِ شرکت در این سوگواره، به تصویر کشیدن عزاداریهای جنوب استان فارس بود؛ هدف ما از این کار، جمعآوریِ آرشیو و مستنداتی از آیینهایی بود که شاید به مرور زمان تغییر یابند، فراموش شوند یا به یادآوری نیاز داشته باشند.
احمد نبیزاده خاطرنشان کرد: افراد و نهادهایی در این زمینه خیلی به ما کمک کردند که جا دارد از ریاست اداره فرهنگ و ارشاد لارستان، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس و مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج بابت همراهی با ما در برگزاری نشستهای آموزشی تشکر و قدردانی کنم. وی در مورد نحوه انتخاب داوران سوگواره گفت: سعی کردیم داورانی را انتخاب کنیم که به آیینهای عزاداری منطقه جنوب استان فارس اشراف داشته باشند. داوری این دوره سوگواره بر عهده آقایان «حسام الدین انصاریان» از بندرعباس، «مصطفی رحمانیان» از گراش و «علی حسنزاده» از لامرد، بود که سعی شد علاوه بر نگاه مستندنگارانه و زیبایی شناسانه، نسبت به تنوع آثار راه یافته به نمایشگاه نیز دقت کافی لحاظ شود.
دبیر نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز در مورد آثار راهیافته به این سوگواره اظهار داشت: ۲۶۰ اثر به نخستین دوره سوگواره عکس عاشورایی رستخیز ارسال شد که در مرحله گزینشِ اولیه، ۱۹۹ اثر ویژگیهای کیفی لازم برای ورود به مرحله داوری اولیه را داشتند، داوری به صورت اقناعی و مجازی برگزار شد و حدود ۱۰ ساعت طول کشید.
نبیزاده افزود: ماحصل حضور عکاسان در این رقابت، ۳۹ اثر انتخابشده توسط هیات داوران بود که به زودی در سایت چارسوق لارستان، در قالب نمایشگاه مجازی منتشر میشود.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل محدودیت فضا و امکاناتِ چاپ ناچار شدیم که ۲۷ اثر را در نمایشگاه فیزیکی داشته باشیم، اما به طور کلی ۳۹ اثر از ۲۶ عکاس در نمایشگاه مجازی وجود دارد.
دبیر نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز گفت: مصمم هستیم که سوگواره عکس رستخیز را ادامه دهیم، امیدواریم با همکاری همه نهادهای فرهنگیِ شهر این نمایشگاه را گسترش و تنوع بیشتری به آن دهیم و در حوزههای مختلفی همچون گرافیک و فیلم نیز تولید محتوا داشته باشیم.
عکاس، تکتیراندازِ عرصه هنر است/ ما سرهنگِ هنرمند دوستیم
در ادامه این مراسم، «سرهنگ فضلاله سلمانپور» فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه لارستان، در سخنان خود اظهار داشت که عکاس، تکتیراندازِ عرصه هنر است. عکاس باید بتواند در قالب یک تصویر، پیام و هدفِ مدنظرش را برساند؛ بنابراین به دقت زیادی نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: از همه دستاندرکاران این سوگواره تشکر و قدردانی میکنم؛ امیدوارم این سوگواره ادامه داشته باشد.
سرهنگ سلمانپور گفت: مجموعه بسیج و سپاه در عرصه هنر پیشتاز است و توانسته است در سطح شهرستان به صورت عالی کار کند و در سطح کشور نیز جایگاه ویژهای در زمینه فرهنگ و هنر دارد.وی تصریح کرد: حضور در بین هنرمندان یک توفیق است؛ ما سرهنگِ هنرمند دوستیم.
گزارش تصویری این رویداد را از اینجاببینید.
دیدگاه خود را بنویسید