الهه پیرغیبی | چارسوق لارستان: «نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز» طی مراسمی در چهارم مهرماه 1403 با معرفی و اهدای جوایز به برگزیدگان در سالن مجتمع فرهنگی قرآنی شهید علیشیری لار به کار خود پایان داد.

با نظر هیئت داوران این سوگواره 4 اثر از بین 39 اثر برگزیده برای نمایشگاه به مرحله نهایی داوری راه یافتند و با اهدای تندیس سوگواره، لوح سپاس و جایزه نقدی از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

بر اساس گزارش «احمد نبی زاده» دبیر نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز، تعداد کل آثار ارسال شده به دبیرخانه سوگواره 259 اثر از 48 عکاس بوده که با بررسی اولیه دبیرخانه 199 اثر مطابق مقررات فراخوان و مجاز به ورود به بخش داوری شدند. از این میان 39 اثر از 26 عکاس با رای هیئت داوران برای بخش نمایشگاه انتخاب گردید. همچنین با توجه به محدودیت در چاپ و نمایش آثار برگزیده، تعداد 27 اثر از 24 عکاس به انتخاب داوران سوگواره برای چاپ و ارائه در نمایشگاه فیزیکی مشخص شد و از 28 شهریورماه لغایت 4 مهرماه 1403 در معرض بازدید عموم قرار گرفت.

تعداد شرکت کنندگان این دوره به تفکیک شهر به شرح زیر می باشد:
لار .......... 25 عکاس
گراش .......... 12 عکاس
شیراز .......... 2 عکاس
زرین دشت و داراب .......... 2 عکاس
مُهر و لامرد .......... 2 عکاس
لطیفی .......... 1 عکاس
کورده .......... 1 عکاس
مشهد، علی آباد استان گلستان، اصفهان و قم هر کدام 1 عکاس


بیانیه هیئت داوران نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز

زمانی که اولین عکس تاریخ گرفته شد، سال ۱۲۴۲ قمری بود؛ یعنی ۱۱۸۲ سال پس از شهادت حسین بن علی بن ابیطالب!
و آن روزها هیچ کس فکرش را هم نمی کرد روزی فراخواهد رسید که نام و راه حسین با همین اختراع عجیب و غریب بشریت به جهان معرفی شود؛ ولی شد و موفق هم بود.
عکاسی آیینی به عنوان یکی از زبان های گویای انتقال فرهنگ عاشورایی طی سال های اخیر رونق خاصی پیدا کرده و همه مسئولین امر را بر این داشته تا با این زبان گویای هنر در کنار هنرمندان این عرصه، یکی از بازوان اصلی انتقال این پیام به جهان باشد!
هیات داوران نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز با تشکر از موسسه فرهنگی هنری چارسوق لارستان برای برگزاری این رویداد و با سپاس از حمایت های حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، بر خود لازم می داند از عکاسان جوان و خوش آتیه مناطق جنوب استان فارس و همراهی عکاسانی از شیراز، اصفهان، قم، گلستان و مشهد تشکر کرده و همه این عزیزان را به تلاش بیشتر، مطالعه و دیدن عکس های خوب در جهت بهتر شدن نگاهشان، توصیه نماید.
بدون شک عکاسی آیینی به دلیل عجین بودن زندگی مردم ایران با فرهنگ و آیین های عاشورا، از پر طرفدارترین سبک های عکاسی در کشور ماست، اما در این‌ مسیر لازم است با مطالعه بیشتر در خصوص این آیینِ دینی و توجه به نگاه خلاقانه در ثبت آن و همچنین دور شدن از تولید عکس های پُرتکرار، به سمت ثبت عکس هایی حرکت‌ کنیم که نگاهی نوآورانه، دارای پیام و دارای ارکان زیباشناسانه باشد.
در این مسیر قطعا عکس هایی که دور از متن بوده و حاشیه های دیده نشده از این مراسم آیینی را ثبت کنند موفق تر و دارای زبان انتقال بهتری خواهند بود.
هیات داوران نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز، ضمن ارج نهادن به همراهی تمامی عکاسانی که در رقابتی سالم آثار خود را به این سوگواره ارسال نموده اند، پس از بررسی تعداد 199 اثر و حدود 10 ساعت مباحثه برای انتخاب آثار برتر، با تلاش برای انتخابی آگاهانه و منصفانه 39 اثر را به عنوان عکس های پذیرفته شده و شایسته ارائه به برگزار کنندگان معرفی کردند که از این میان 4 اثر به مرحله کاندیدای جایزه رسیدند و برگزیدگان آن به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
مقام اول: آقای مسلم پورشمسی از گراش
مقام دوم: خانم آرام نظری فرد از لامرد
مقام سوم: آقای حسین خسروی از شیراز

همچنین هیات داوران با توجه به اهداف اصلی برگزارکنندگان یعنی تشویق، پرورش و معرفی عکاسان جوان، یک عکس را به عنوان عکس برگزیده از نظر هیات داوران، از میان عکاسان زیر ۲۵ سال معرفی می نماید:
برنده جایزه ویژه هیئت داوران: آقای علی کربلائی از لار

با تقدیم احترام
هیئت داوران نخستین سوگواره عکس عاشورایی رستخیز
مصطفی رحمانیان / حسام الدین انصاریان /  علی حسن زاده
لارستان / شهریور ماه 1403